Vragen?
Afspraak maken?
Bel: 0543-53 53 43

Likdoorns

likdoorn clavusEen likdoorn wordt ook wel eksteroog genoemd en is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Een likdoorn heeft geen wortel en groeit van buiten naar binnen en ontstaat meestal door de druk van de schoen op een kleine ruimte waarbij het gevormde eelt naar binnen wordt gedrukt in kegelvorm. Een likdoorn die niet verwijderd wordt kan naast pijnklachten bij het lopen zelfs leiden tot een forse ontsteking. Snijd likdoorns nooit zelf weg. Uw pedicure kan de likdoorn op een juiste manier bij u verwijderen. Als dit met regelmaat gebeurt zal de likdoorn op den duur verkleinen en zelfs helemaal wegblijven. Belangrijk daarbij is dat ook de oorzaak opgeheven wordt, want als de druk op de huid blijft bestaan zal de likdoorn op dezelfde plek terugkomen.

Gebruik liever geen likdoornpleisters of preparaten. Ze bevatten een sterk zuur die niet alleen de likdoorn, mar ook de gezonde huid er omheen kan beschadigen. Het is erg riskant voor mensen met een verminderde weerstand, een slechte bloedsomloop, een verdunde huid of bij mensen met diabetes.
In sommige gevallen kan het leiden tot een forse ontsteking. Bij risicopatiënten is dit erg gevaarlijk, omdat dit kan leiden tot ontstekingen met alle gevolgen van dien.   

Copyright © 2018.