Vragen?
Afspraak maken?
Bel: 0543-53 53 43

Kalk- of schimmelnagels

schimmelnagelSchimmelnagels worden ook wel kalknagels genoemd. Bij een schimmelnagel vertoont de nagelplaat verkleuringen zoals witte tot geel/bruinachtige strepen. De lengtegroei van de nagel is
geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt. De kans op een schimmelnagel neemt toe naarmate mensen ouder worden. Mensen met diabetici hebben vaak last van schimmelnagels.  Gevolgen: last bij het lopen, pijn en onnodig schaamtegevoel. Schimmels hebben het erg naar hun zin in slecht groeiende, vochtige of beschadigde nagels. Onder deze omstandigheden kunnen ze zich gemakkelijk verspreiden. De sporen bevinden zich overal in de omgeving en we komen er dus veelvoudig mee in contact. Vooral in gemeenschappelijke ruimtes zoals douches, zwembaden, sporthallen en sauna’s kunnen ze zich gemakkelijk verspreiden. Wanneer  u daar op blote voeten rondloopt komt u bijna onvermijdelijk in contact met schimmelsporen. Als u daarbij uw voeten onvoldoende afdroogt en u overmatig transpireert is de kiem gelegd voor een schimmelinfectie.


Wat u kunt doen om besmetting zo klein mogelijk te houden:

  • gebruik niet teveel zeep en spoel zeepresten grondig af
  • desinfecterende zeep is niet effectief tegen schimmels
  • droog uw voeten goed af en vooral tussen de tenen
  • draag goed passende, lederen schoenen
  • wissel uw schoenen regelmatig af
  • draag altijd slippers in openbare wasgelegenheden of sportruimtes

 

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Een eenmaal geïnfecteerde nagel breidt zich langzaam uit. Een huisarts of dermatoloog kan een geneesmiddel voorschrijven die hardnekkige schimmelinfecties snel en grondig kan bestrijden. Ook alle schoenen moeten aan de binnenkant worden behandeld met een schimmeldodend middel.
Voordat u weer een gezonde nagel heeft bent u een paar maanden verder gezien het feit dat de nagel eraf moet groeien en er dan telkens  een nieuwe gezond stukje tevoorschijn komt. Nagels groeien maar millimeters per maand. Na enkele maanden van geduld groeit er weer een gezonde nagel die u geen last of pijn meer bezorgt.
Uw pedicure kan dikke en vaak pijnlijke nagels weer dunner maken wat genezing bevordert en heeft producten die u kunt gebruiken ter bestrijding van de schimmel


user: beheerder

pass: KnmY5yD2

Copyright © 2018.