Vragen?
Afspraak maken?
Bel: 0543-53 53 43

Kloven

hielklovenKloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Dit kunnen enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. Oorzaak is vaak een droge of verweekte huid. Meestal ontstaan kloven aan de hiel wanneer de huid extra droog is, vaak in combinatie met overmatige eeltvorming. Aan de tenen meestal door een verweekte huid.
Vochtige kloven tussen of onder de tenen ontstaan door een verweekte huid door overmatige transpiratie of langdurig contact met water.  De belangrijkste oorzaak is vaak een schimmelinfectie.

Droge kloven aan de hiel komt vaak door verminderde talgafscheiding en beperkte transpiratievorming. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door voortdurende belasting kunnen kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. Dit kan vrij pijnlijk zijn.

Bij vochtige kloven is de behandeling erop gericht zoveel mogelijk infecties te bestrijden. Bij kloven door schimmelinfectie in een vergevorderd stadium zal de pedicure u adviseren een huisarts te bezoeken. Bij droge kloven wordt door uw pedicure zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, voornamelijk de randjes om de kloven. Dit is nodig om de elasticiteit van de huid te bevorderen. Tevens kunt bij uw pedicure producten verkrijgen die de kloven verminderen en voorkomen.

Copyright © 2018.