Vragen?
Afspraak maken?
Bel: 0543-53 53 43

Verzorging

Heeft u wel eens bedacht wat uw voeten voor u doen? Ze mogen best wat meer aandacht krijgen dan de dagelijkse douchebeurt. Bovendien bevordert een beetje extra zorg een ontspannen gevoel. Met goede kousen, passende schoenen en regelmatig een scrub- en crèmebehandeling voorkomt u al problemen. Maar u kunt veel meer doen: bezoek af en toe eens een pedicure!
Adviezen voor voetverzorging : dagelijks de voeten wassen met lauw water, de voeten goed afdrogen, ook tussen de tenen en insmeren met een voetcrème  (niet tussen de tenen). Trek daarna niet direct de kousen aan. Geef de voeten de kans om te drogen. Trek dagelijks schone en zachte sokken of kousen aan van wol of katoen zonder naden over de tenen. Knip de nagels recht af en niet te kort.
Adviezen ten aanzien van schoeisel: in het algemeen geldt dat schoenen goed zijn als ze (in de winkel al) prettig zitten, voldoende steun geven en geen extra druk op bepaalde plaatsen uitoefenen. U kunt bij het kopen van schoenen op de volgende zaken letten: de neus van de schoen moet voldoende ruimte bieden, zodat de tenen niet in de knel komen, een stevige hiel zorgt ervoor dat de enkel voldoende steun krijgt. Let op stiksels en naden, deze oefenen vaak extra druk uit, ook al zult u dat niet meteen voelen. Als stiksels aan de binnenkant niet zijn weggewerkt zullen ze bovendien wrijving veroorzaken op de tenen. Koop uw schoenen aan het eind van de middag. De voeten zijn dan vaak wat opgezet, zodat u minder kans loopt te kleine schoenen te kopen. Laat daarom ook uw voeten opmeten.


Producten

Voor de voetverzorging gebruik ik de gepatenteerde producten van Samenwerkende Pedicures. Deze producten zijn uitvoerig getest en alleen verkrijgbaar bij de pedicure.

Copyright © 2018.